Prof.Dr. Jens-Uwe Stolzenburgi seminar Tallinnas

Möödunud nädala lõpus toimunud seminar tõi Ida-Tallinna Keskhaiglasse kokku uroloogid nii Eestist, Baltikumist kui ka paljudest teistest Euroopa riikidest. Seminari peakülaliseks oli Leipzigi Ülikooli kliinikumi arst, üle maailma kõrgelt hinnatud ja tunnustatud sakslane professor dr Jens-Uwe Stolzenburg.

Prof.Dr. Jens-Uwe Stolzenburg on maailmas tuntud kui endoskoopilise uroloogia liider. Tegemist on oma ala tõelise tipptegijaga, kel kogemusi nii Saksamaal, Kanadas, Kamerunis kui ka Suurbritannias töötamisega.

Seminar toimus operatsioon-loeng formaadis, mis tähendab, et esmalt viis külalisdoktor läbi operatsiooni ning seejärel pidas vastava teema kohta ka loengu. Kokku teostas dr Stolzenburg kaks operatsiooni, mis mõlemad kanti ka otseülekandena suurele ekraanile konverentsisaali. Teostatud operatsioonidest esimene oli endoskoopiline ekstraperitoneaalne radikaalne prostetektoomia (EERPE) eesnäärmevähiga patsiendile ning teine laparoskoopiline neeru resektsioon neerukasvaja tõttu. Operatsioonide vältel said kõik osalejad esitada küsimusi ning kuulda dr Stolzenburgi seletusi tehtava operatsiooni kohta ning päeva lõpetas elav diskussioon käsitletud teemade üle.

Prof.Dr. Jens-Uwe Stolzenburg

Dr Andres Kotsar, dr Mihhail Žarkovski, prof.dr. Jens-Uwe Stolzenburg, dr Martin Kivi ja dr Dmitri Nelzin.
Grupipilt.